Rundvee

Rundvee is een belangrijke tak binnen onze praktijk. Wij komen op zowel melkvee- als vleesveebedrijven.

Een deel van ons werk bestaat uit het behandelen van zieke koeien of kalveren. Als u een ziek dier heeft, komen we altijd dezelfde dag nog langs. Wij vragen u om visites tussen 8 en 9 uur ’s ochtends telefonisch aan te melden. Bij spoed komen we direct!

Een goede diagnose vinden we belangrijk. Daar besteden we dan ook veel tijd aan. Een behandeling van een ziek dier kan heel divers zijn. Operaties, zoals een lebmaagoperatie, een navelbreukoperatie of een klauwamputatie behoren tot onze mogelijkheden.

Als u graag structuur in de dierenartsbezoeken houdt, is bedrijfsbegeleiding wellicht wat voor u. Een vaste dierenarts bezoekt uw bedrijf dan op regelmatige basis. Werkzaamheden die we uitvoeren tijdens de begeleiding zijn het scannen van uw koeien, het onthoornen van uw kalveren, bloedtappen, vaccineren..

Ook bespreken we met u het rantsoen en MPR data. Zo monitoren we de gezondheid van uw veestapel goed en werken we samen met u aan een gezonde koppel koeien!

U kunt bij ons ook terecht voor vruchtbaarheidsbegeleiding: hierbij wij uw koeien op dracht, maar controleren tevens de baarmoeder en eierstokken. Baarmoederontstekingen en cystes sporen we op en behandelen we. Voor de vruchtbaarheidsbegeleiding rekenen we een vast bedrag per koe per jaar; u kunt dus voor dit bedrag uw koeien onbeperkt aanbieden om te laten scannen.

Inschrijven Nieuwsbrief Rundvee